Internationale SEO met Canva

Het hippe bedrijf Canva is een van de snelst groeiende bedrijven ter wereld en is gestart in Sydney. Omdat wij ook gevestigd zijn in Sydney zijn we in contact gekomen met Canva. Momenteel is het bedrijf 3.2 miljard dollar waard en wij zijn trots om aan dit succes te mogen deelnemen.

canvaCanva heeft vanuit het hoofdkantoor in Sydney lokale teams om online het merk verder te bouwen. Wij houden kantoor in Sydney en met trots de pitch hebben gewonnen om de gehele internationale seo voor Nederland op te zetten. Zodoende zijn we voor Canva aan de slag gegaan.

Achtergrond informatie van het bedrijf

Canva is een bedrijf wat eigenlijk een graphic designer overbodig maakt. Je hebt geen dure designers meer nodig om je eigen logo, brochure, flyer, huisstijl etc. te maken. Ook marketing afdelingen werken graag met Canva om makkelijk prachtige ontwerpen te maken. Je kan kiezen uit verschillende sjablonen, voegt je tekst toe en klaar. Zodoende maak je in korte tijd nu zelf prachtige ontwerpen. Je kan alles delen met andere mensen, teams en ook via alle devices, waar ook ter wereld. Recentelijk kan je ook gratis stock foto’s downloaden en bewerken. Hierdoor geeft het bedrijf jou toegang om ook je creativiteit te laten zien. Een tech start-up wat nu hard de wereld over gaat.

Wat hebben wij als strategie geleverd

We zijn reeds een jaar onderweg en zijn met trots live in Nederland. Het was een flinke klus om zo’n groot bedrijf in Nederland live te krijgen maar we hebben het gedaan! We zijn van start gegaan om een link structuur, zoekwoorden onderzoek en strategie te bouwen. We hebben een structuur gebouwd voor meer dan 150 pagina’s om deze in de lucht te krijgen. Vervolgens heeft ons vertaal team alles vanuit het Engels vertaald in het Nederlands om de juiste doelgroep goed te kunnen aanspreken. Hierna zijn we met het hoofdkantoor in Sydney gaan finetunen om zo flinke slagen te maken.

Wat zijn de resultaten die we behaald hebben

We hebben hard gewerkt om als KPI een bereik te krijgen en vooral veel traffic naar de website. Het merk begint nu goed te draaien in Nederland en gaan hard uitbreiden. We zijn erg trots op de eerste cijfers en vooral een specialist te zijn in internationale SEO. Zie de cijfers, deze spreken voor zich:

internationale seo

Toekomstplannen met Mr SEO

We hebben Canva nog als klant en ze zijn super tevreden. We gaan als seo consultant ons meer richten op linkbuilding het komende jaar. Omdat we nu de basis hebben staan van alle landingspagina’s gaan we deze nu beter laten ranken. Ze hebben ons linkbuilding pakket besteld waardoor we nu per maand de rankings kunnen pushen. Als resultaat zien we nu al dat we heel wat zoekwoorden op pagina 1 hebben kunnen krijgen. Ook gaan we een team in Nederland bouwen en zorgen dat het merk steeds sterker gaat worden. Tevens wordt het waarschijnlijk mogelijk om naar technische seo te kijken en zodoende steeds meer seo onderwerpen op te pakken.