Technische SEO: Beter vindbaar worden met Mr SEO

Welkom bij het saaie gedeelte van Seo. Een synoniem voor technische seo  kan ook wel zijn technische marketing, de techniek verder gaat dan alleen seo en is belangrijk voor de totale online marketing. Voordat we starten met de online strategie is het belangrijk als check 1 zorgen dat de techniek van de website staat als een huis. Dit is uitermate belangrijk om goed te kunnen scoren in de organische zoekresultaten. Wist je dat naast linkbuilding en seo teksten schrijven, de techniek nummer 3 in de basiselementen van SEO. Door onze jarenlange ervaring merken we dat seo technisch gezien niet leuk is en daarom laten veel seo specialisten dit maar zitten. De techniek is naar onze mening erg belangrijk voor een succesvolle seo strategie.seo bureau

Wij als seo bureau opereren als seo specialist en kunnen daarom ook bijvoorbeeld prima schakelen met jouw websitebouwer. Normaliter geven wij de taken door ter technische seo optimalisatie zodat de website bouwer aan de slag kan. Uiteraard kunnen wij ook de aanpassingen maken als jij de website zelf in een wordpress website hebt gebouwd.

technische seo checklist

Op internet kun je genoeg seo checklists vinden waarmee je een prima gratis audit kan doen en zien waar de grote problemen liggen. Echter, waar de meeste ondernemers de problemen hebben is de context. Waarom moet je sommige dingen juist wel of niet doen? Als je niet begrijpt waarom en het totaalplaatje niet snapt, zie je kansen of problemen over het hoofd waarvan je niet wist dat ze bestonden. Dit kost jou dus gemiste kansen, verloren tijd en dus geld! Om je wat meer achtergrond informatie te geven is het belangrijk om te weten hoe deze drie elementen SEO kunnen beïnvloeden. We gaan eerst kijken naar hoe Google en daarmee het proces van ranking, werkt.seo bureau

 • Crawl en de google bots. Het betreft het bezoeken van je pagina’s door de googlebot. Enkel de HTML wordt gelezen, op zoek naar links om verder te gaan met crawlen.
 • Indexering. Het daadwerkelijke ‘renderen’ van de pagina in twee stappen: eerst de ruwe HTML-code en daarna de volledige pagina met o.a. JavaScript. In dit proces wordt ook bepaald of een pagina in de index van Google wordt opgenomen. Een belangrijke fase!
 • Ranking. De manier van Google waarmee bepaald wordt hoe de pagina’s gerangschikt worden op specifieke zoekopdrachten. Dit heeft dus een sterke link naar de Google algoritme updates.

Wat zijn de onderdelen van technische SEO:

-De websitestructuur
-Website indexatie optimalisatie
-Structured data
-Website snelheid
-Zichtbaarheid op verschillende apparaten (devices)

Welke technische seo optimalisatie onderdelen zijn belangrijk:

 1. Indexeerbaarheid
  Bij de start kijken we in Google search Console om te kijken hoe de pagina’s geïndexeerd zijn en of we hier quick wins uit kunnen halen. Hier zijn we al snel wat er goed en fout gaat om meteen grote aanpassingen te kunnen maken.
 2. Duplicate content
  Een belangrijk onderdeel is om te kijken of we schadelijke pagina’s zien. Grote websites hebben meestal een standaard format en men denkt vaak even wat woordjes aanpassen en klaar. We halen alle pagina’s door onze tools en kunnen precies zien welke pagina’s we moeten aanpassen en welke Kannibalisatie heeft.
 3. Leesbare URL’s
  https://www.mrseobureau.nl/seo/diensten/seo-diensten Dit zal als voorbeeld nooit gaan scoren. We nemen de menustructuur onder handen en maken een duidelijke URL structuur. Dit is erg belangrijk voor de gehele websitestructuur.
 4. Redirects
  Al eens van een 404 error gehoord? Of van een 301 / 302? Een redirect is het vervolg op een duidelijke url structuur. Welke pagina’s kunnen we beter naar elkaar kunnen verwijzen, welke verwijderen etc. Ook kunnen we op deze manier 404 errors oplossen.
 5. Laadtijd
  De laattijd is een heel belangrijk onderdeel van technische seo. We kijken hoe we de website sneller kunnen maken op alle devices. Als voorbeeld is het optimaliseren van afbeeldingen.
 6. Paginatitel en meta description
  Dit geeft een duidelijke structuur aan de pagina en laat Google zien waar de pagina over gaat. We lopen alle belangrijke pagina’s na om te kijken wat we het beste kunnen aanpassen. Dit is een specifiek onderdeel wat snelle resultaten kan opleveren.

Wat is technische seo

Onder technische SEO verstaat Mr Seo alles wat niet te maken heeft met content en linkbuilding. Denk hierbij aan de opbouw van de urls, het inrichten van de sitemap en de crawlbaarheid van de pagina’s. Mr Seo zorgt ervoor dat jouw website aan de technische richtlijnen van de zoekmachine voldoet. We houden alle updates voor je in de gate en maken dagelijkse aanpassingen in onze eigen strategie – doen waar je goed in bent!seo service

Overige aspecten van een technische website analyse

Laten we starten met JavaScript is niet per definitie slecht. Het kan zeker handig zijn voor de functionaliteit van een website en daarbij enorm bijdragen aan de user experience. In de meeste gevallen wordt JavaScript echter bij de gebruiker pas gerenderd in de browser. De manier waarop JavaScript gebruikt wordt, kan dan ten koste gaan van de efficiëntie waarmee de site wordt gecrawld en geïndexeerd. In theorie kan je JavaScript het best gebruiken als laatste functionele laag over een al goed werkende HTML/CSS-website (Progressive enhancement genoemd). Dat wil zeggen dat een website zonder JavaScript al goed zou moeten functioneren en dat JavaScript enkel wordt toegevoegd ten behoeve van gebruiksvriendelijkheid en/of additionele en complexe functionaliteit (bijvoorbeeld voor widgets).

Een crawlbudget wat is dat?

Als Google je toch wel kan vinden, dan is er toch niets aan de hand? Wrong!! Waarom? Dat is waar het onderwerp ‘crawlbudget’ aan bod komt. Het crawlbudget geeft aan hoeveel aandacht Google aan een site schenkt. De grootte hiervan is niet openbaar, verschilt per site en wordt bepaald aan de hand van het linkprofiel. Hoe groter de autoriteit van een site, hoe meer aandacht de site krijgt van Google. Dit kunnen we ook bijvoorbeeld zien in search console hoe vaak google de website aanpassingen doorvoerd in rankings.Wat is crawlbudget dan precies? Het is een verzamelnaam voor verschillende zaken in het crawlproces, URL importance, crawl prioritisation, crawl scheduling, etc. Pfff een hoop technische namen zeg!! Hou nog even vol met lezen, we zijn er bijna…

technische seo analyse: Implementatie en testen van structured data

Structured data dienen in de code geïmplementeerd te worden, deze aanpassingen geven wij door aan jouw website bouwer. Er zijn hier meerdere manieren voor, waarvan JSON-LD de meest flexibele is en nota bene door Google de aangeraden manier is. Het voordeel van JSON-LD is dat je niet hoef te rommelen in de code en verschillende elementen moet voorzien van extra stukjes code (zoals bij microformats). JSON-LD wordt namelijk als een leesbaar lijstje geïmplementeerd in de header.

Het SSL certificaat – Een veilige website

We kijken nu naar een stukje veiligheid van de website. Heb je al eens gehoord van een ssl certificaat? Deze ‘secure sockets layer’ is een beveiligde laag tussen de server en internetbrowser. Hierdoor zijn de gegevens beveiligd en kan jij met een goed gevoel de website bezoeken. Google heeft aangegeven dat zij meer beveiligde websites willen zien. Tevens wekt het vertrouwen bij consumenten. Dit maakt een https-versie van jouw website erg belangrijk, zowel voor gebruikers als zoekmachines. Google heeft een hint gegeven om hogere rankings te krijgen als je een ssl-certificaat hebt.technische seo

Internationale targeting

Is jouw website in verschillende talen beschikbaar en opereer je al internationaal? En/Of heb je verschillende regio’s die je target? Maak het Google makkelijker te begrijpen welke taal en regio dit precies is per pagina. Dit doe je middels de alternate hreflang tag in de headsectie van de pagina. Deze taalannotatie ziet er als volgt uit:

<link rel=”alternate” hreflang=”en-nl” href=”https://jouwdomein/en/” />

<link rel=”alternate” hreflang=”nl-nl” href=”https://jouwdomein/nl/” />

Waarbij eerst taal aangegeven wordt en vervolgens de regio. Hierdoor zullen zoekmachines beter begrijpen op welke regio en taal de pagina zich richt. Tevens help je Google begrijpen, waarom de pagina’s dezelfde content bevatten. Dit is een technische klus waar je zonder ervaring beter niet aan kan beginnen – dit geeft grote risico’s!seo specialist

Yes – de hele pagina over techniek gelezen!

Zo dat was een lange pagina om te lezen en wow hier komt een hoop bij kijken! We hopen je wat meer informatie te hebben gegeven hoe belangrijk technische seo eigenlijk is. We hebben 10+ jaar ervaring in alle techniek van seo zijn kunnen met trots zeggen dat we een seo specialist zijn! Laten we samen sparren hoe we jouw online business succesvol gaan maken!