Hoe optimaliseer ik mijn website voor Voice search

Een belangrijke ontwikkeling binnen seo is Voice search. Dit zal de komende jaren een van de belangrijkste aspecten worden om te zorgen dat je hoog gaat scoren binnen de rankings van google. Wellicht heb je al eens gehoord of heb je het al in huis, de google home speaker of Alexa van Amazon. Het is een begin van een nieuw tijdperk waar jij als bedrijf nu moet inspringen om niet de grote boot aan online traffic te missen. Zeker als je een product of dienst hebt wat goed zou kunnen werken voor search: pizza bestellen, taxi in een specifieke stad bestellen, tafel reserveren in een restaurant. Je kan het zien als orders doorvoeren waar je snel antwoord op wilt hebben.seo bureau

Het is een nieuw tijdperk waarin we gewoon in het Nederlands tegen onze hippe apparaten kunnen praten om de tv aan te zetten, muziek af te spelen, je agenda en mail te checken terwijl je ‘s ochtends een kopje koffie aan het zetten bent of om de lampen aan of uit zetten. Je kan gewoon alles doen vanuit bed, het gaat zelfs zo ver dat je gordijnen automatisch aan/uit kan zetten met Voice search. Maar we kunnen natuurlijk ook gewoon Googlen. We kunnen Google nu bijvoorbeeld vragen wat het weer vandaag wordt.

seo bureau

FAQ Voice search seo

Voice search seo heeft te maken met seo per stem en niet een zoekwoord intypen via een toetsenbord. De google assistants en smartspeakers zijn: Google Home, Google Assistant, Siri of Alexa. Wanneer je de vraag aan hen stelt dan is deze vraag Voice search. Voor jou is het belangrijk om hoog te ranken.

Het optimaliseren van Voice seo zijn alle activiteiten om te zorgen dat jouw antwoord als eerst wordt gevonden door de smart speaker en google assistants. Hierdoor krijg je meer organisch verkeer voor jouw dienst / product. Het is belangrijk om je website te optimaliseren voor seo omdat Voice search steeds belangrijker zal worden.

Voice search seo is het optimaliseren van jouw website voor smart speakers en assistans. Hierbij gaat zoeken via je stem in plaats van typen. Spreek je een vraag in via Google Home, Google Assistant, Siri of Alexa dan is deze vraag Voice search.

 

Wat is het doel van Voice search?

Het klinkt natuurlijk geweldig dat alles geautomatiseerd wordt en het leven gemakkelijker wordt gemaakt. Maar er zit ook een groot nadeel aan zoals privacy. Google weet straks alles van je persoonlijke leven zoals je favoriete muziek, hoe laat je opstaat en je eetpatroon. Voor vele mensen is het een geweldige gadget maar we zien dat wij Nederlanders nog een beetje huiverig zijn om massaal over te stappen. Voor jou als bedrijf is het wel tijd om alvast over te stappen en de concurrenten voor te zijn.voice search seo

Hoe kan Mr seo bureau jou helpen?

Google is snel aan het veranderen en het werkt niet meer om pagina’s vol te proppen met zoekwoorden en hopen dat je op dit specifieke zoekwoord wordt gevonden. Google is meer bezig met vragen beantwoorden, synoniemen zijn belangrijk en long tail zoekwoorden. Als eerste stap kijken we dus naar seo teksten schrijven. De belangrijke landingspagina’s moeten worden geoptimaliseerd voor voice search. Vervolgens is lokale seo belangrijk om goed op orde te hebben, in welke plaatsen / landen breng jij een toegevoegde waarde? Zo kunnen we nog wel even doorgaan met zaken wat er aangepast moet worden om te scoren.

Samen GRATIS een sparring sessie inplannen?