Jouw Youtube kanaal en filmpjes optimaliseren voor seo?

Wist je dat Youtube de nummer 2 zoekmachine is naast Google? Veel mensen denken, als ik maar een hoge google positie heb dan is het ‘bingo’. Echter, je kan je online vertoningen sterk vergroten door Youtube seo. Heb je een onderneming en verkoop je een service / product? 16% van alle e-commerce shoppen doen altijd eerst online onderzoek. Ben je te vertrouwen, wie zijn de concurrenten en wellicht kan je ergens een betere deal vinden. Hierbij willen we wat meer informatie geven waarom wij Youtube zo belangrijk vinden en hoe wij je hiermee kunnen helpen.

Youtube filmpje als voorbeeld.

Laten we starten met een makkelijk voorbeeld van onze eigen organisatie. Zoals je ziet zijn wij een seo bureau en willen jou helpen met het verhogen van organisch verkeer. We kunnen lappen tekst typen en overal op pagina 1 staan. Maar, je hebt geen duidelijk beeld bij de organisatie. Wie is nou Mr seo en wat doen ze? Zie dit filmpje, dit hebben we speciaal voor deze pagina gemaakt. seo bureauHet filmpje is duidelijk, wie, wat en waarom. Dit verkoopt beter dan wat tekst toch? Je hebt een beeld wie Mr Seo is en waarom wij jou kunnen helpen.

Hoe kunnen we Seo Youtube optimaliseren?

Dit is de grote vraag en een belangrijke vraag. Youtube wordt ook door de algoritmes van Google opgenomen. Het is een belangrijk onderdeel van jouw online strategie. Elk filmpje moet een doel hebben en een toegevoegde waarde hebben voor een speciale landingspagina. Zodoende geef je meer uitleg over je product en service. In een zoekmachine score je niet meer op een specifiek zoekwoord maar een ‘vraag’ beantwoorden is belangrijker. Dus jij moet meer een focus hebben om iets op te lossen voor jou bezoeker.

Wat moet ik aanpassen in Youtube om bovenaan te komen?

Laten we weer teruggaan naar het filmpje. Het filmpje is duidelijk maar nu willen we gaan ranken. Zie deze printscreen wat de status is: youtube seoJe ziet maar weinig weergave, geen reacties, maar 4 likes. Hier komt Mr Seo in actie en zorgt voor meer weergave. Hierdoor stijg je hoger in de rankings binnen seo.  Een sterke correlatie heeft youtube en seo waardoor het een belangrijk onderdeel is van het totaalplaatje.

Een voorbeeld met youtube seo tips

Uiteraard willen we ook een voorbeeld geven van een klant om te laten zien hoe het wel moet. Doordat we 10+ jaar ervaring hebben in lokale seo heeft onze klant Canva (zie hier de klantencase) gevraagd deel te nemen aan de global youtube strategie. Bekijk hun youtube kanaal maar eens, een wow factor!

Je ziet ook dat lokale seo hier een belangrijke rol speelt omdat door onze strategie zie je nu een hoop Nederlandse filmpjes over canva online komen. Er is veel interactie en je ziet ook weer heel duidelijk dat er simpel uitleg wordt gegeven over het merk + product.

Gaan wij jou ook succesvol maken in Youtube?

Omdat we 10 jaar ervaring hebben weten waar we over praten. We kunnen jou helpen met alleen je kanaal te optimaliseren en samen naar doelstellingen kijken. Onze voorkeur gaat uit om samen het avontuur aan te gaan om Youtube seo te integreren in de totale strategie. We zijn merkbouwers en specialist in jouw organisch verkeer te vergroten. Samen GRATIS een sparringsessie plannen?