Seo audit: Kunstofraamkozijn.nl

Het in Deventer gevestigde bedrijf heeft ons gevonden door te zoeken op seo bureau Deventer met de vraag om een seo audit te doen. We vinden het leuk om wat meer te vertellen over een seo audit met behulp van een klantencase. Goed om te zien dat onze lokale seo strategie mooi werkt. De klant heeft aangegeven teleurgesteld te zijn in al die Nederlandse online marketing bureaus met mooie praatjes. Met een negatief gevoel is het moeilijk om een klant om te draaien naar een positief gevoel.seo specialist

SEO aanpak: Negativiteit omdraaien naar Positiviteit

We vinden negatieve ervaringen van klanten vervelend om te horen en hopen dan ook dat de ‘snelle jongens’ het niet zullen overleven. We zien dat er veel online geschakeld wordt met klanten en persoonlijke aandacht nogal mist. Wij hebben daarom besloten om meteen persoonlijk langs te gaan bij de klant om naar zijn verhaal te luisteren. De website van kunstofraamkozijn.nl bestaat al geruim 10 jaar en heeft inmiddels een mooie Domein autoriteit opgebouwd. Tevens is de website ook relatief snel waardoor je zou afvragen welk probleem al die andere seo bureaus zou hebben om het verkeer en conversies te kunnen verhogen.

Wat is een SEO audit?

Een seo audit is een duidelijk geschreven analyse van je website. Zodoende kan je zien waar kansen liggen en wat er zoals verbetert kan worden. Hieruit kan je een seo strategie maken voor zowel korte en lange termijn.

Onze bevindingen tijdens de seo audit

Voorafgaand aan het gesprek hebben we een seo audit gemaakt en uitgebreid naar de website gekeken. We zijn nogal geschrokken naar de opzet van de website en hebben heel wat te verbeteren. Zoals je hiernaast ziet als voorbeeld is alles letterlijk over kunstof kozijnen.
seo auditDit wordt ook wel keyword stuffing genoemd. Het is een oude manier van SEO om zoveel mogelijk de zoekwoorden op een landingspagina te plaatsen. Tijden zijn veranderd en dit is nu keyword kannibalisatie.

Aanpak om te groeien

Bovenstaand willen we als voorbeeld geven hoeveel website nog het oude seo model volgen. Online marketing gaat snel en het is dus belangrijk om bij te blijven. Het zal niet meer lukken om maar te pushen, zoekwoorden toe te voegen en dan maar lekker achterover leunen. Helaas, wordt SEO schrijven wordt daarom steeds moeilijker. Voor deze klant gaan we eerst verbeteren wat we hebben. De landingspagina’s moeten herschreven worden om kannibalisatie (concurrent van jezelf) te voorkomen. Ook zagen we dat er veel metadata duplicatie is waardoor we dus hevig aan het concurreren zijn met ONSZELF!seobureau nl

Vervolgstappen om meer verkeer en conversies te krijgen

Tijdens het persoonlijke gesprek met de klant zijn we gaan doorvragen, waar liggen kansen! Het blijkt dus dat de kozijnen ook geleverd kunnen worden aan Belgie, bingo!! Gas geven op de Belgische markt. Waren de andere bureaus alleen bezig met Google of ook Bing? Wat is dat kregen we te horen… ‘Nooit wedden op 1 paard was onze reactie’. We gaan dus ook een focus leggen op de Bing zoekmachine om 30% meer traffic te kunnen genereren. Meer markten aanboren, focus op kwaliteit content en een nieuwe zoekmachine toevoegen.

Wat is jullie lange termijn plan met deze klant

Het mooie van persoonlijke bezoeken is dat we starten als een seo consultant en dan op de ondernemersstoel gaan zitten. Wat is de visie en waar willen we naartoe. We zijn tot de conclusie gekomen dat er voornamelijk in Europa veel kansen liggen om uit te breiden. We gaan ons dus ook lange termijn richten op meerdere landen en meerdere producten toevoegen.

Conlusies van Kunstofraamkozijn.nl

We zijn nog maar het gestart en we zijn super blij dat de klant al meer energie door ons heeft gekregen. We kijken verder dan alleen SEO en willen graag helpen om het bedrijf verder te bouwen en een duidelijke groei strategie te bepalen. Hier worden wij ook blij van om iemand echt te helpen. We hebben een hoop te doen dus we gaan maar snel aan de slag! Hopende je hiermee een idee te geven hoe we met deze klant gestart zijn en onze manier van werken, denken. Lijkt het je ook om samen ook te sparren hoe we jou verder kunnen helpen? Stuur ons een leuk bericht over je business en dan plannen we een GRATIS seo consult in van een uur.