Hoe kan ik beter gevonden worden in google?

Hoe kan ik beter gevonden worden in google?

Hoe kan ik beter gevonden worden in google?

Beter gevonden worden in google maar hoe doe je dat?

Hoe wordt je beter gevonden in google? Dit is altijd een grote vraag van vele online ondernemers. Hoe meer je over SEO leest en denkt het zelf wel even te doen, hoe chaotischer en complexer het wordt. Het kan je verstikken omdat het een specialisme is. En die verstikking leidt vaak tot een verstoting van SEO. Een verstoting die je gaat beredeneren met valse argumenten waardoor je al snel de overstap naar SEA wilt maken. Veel bedrijven worstelen hiermee en Mr Seo bureau gaat jou hiermee helpen.

seo bureau

De vragen waar je vast mee zit hoe je beter op het internet gevonden wordt:

  • wat zet je in om beter gevonden worden?
  • Hoe vergroot je je online vindbaarheid in de zoekmachine van Google en niet te vergeten Bing?
  • Begin je met Google Ads adverteren of wil je juist organisch beter gevonden worden (in de gratis resultaten)?Wie goed gevonden wordt in de zoekmachine, trekt meer bezoekers naar de website die in de potentie weer nieuwe klanten zijn – meer omzet dus!. Wil jij ook meer leads, meer omzet en meer naamsbekendheid dan wil je goed gevonden worden in Google. We denken graag met je mee welke marketingmiddelen hier het beste bij jouw bedrijf passen. Ontdek het snel!

Waarom wil je beter gevonden worden in Google?

Wist je dat 95% van de zoekopdrachten op het internet verlopen via Google? Google is dan ook een uitstekend platform om op een relatief eenvoudige manier aan leads (klantcontact) te komen. Weg met die oldschool koude acquisitie! Zoekmachines zoals Google brengen een volgorde aan in de websites die ze tonen wanneer iemand een zoekwoord intypt. Hoe ‘relevanter’ een zoekmachine je website vindt, hoe hoger je komt in de zoekresultaten. Een veel voorkomende valkuil is dat het alleen maar gaat om die hoge positie. Dit is weliswaar belangrijk, maar niet de enige factor die van belang is. Een hoge positie voor woorden waar niemand op zoekt of voor een zoekopdracht die totaal niet relevant is, levert namelijk geen waardevolle bezoekers op.

seo diensten

En wanneer je op de website beland en de website een slechte user experience heeft zal de klant ook weer afhaken. Hierdoor is online marketing een grote cirkel waar wij als Mr seo bureau de specialist in zijn. Met SEO optimaliseer je je website om bij de juiste zoekwoorden bovenaan in de zoekresultaten te komen hierdoor hoef je dus minder geld uit te geven aan SEA.

Waarom is online vindbaarheid zo belangrijk?

Je vraagt je misschien af wat de meerwaarde is van een goede vindbaarheid in Google. Een kort antwoord daarop is: we kunnen niet meer zonder het internet. Kijk maar eens naar hoe vaak jij op je smartphone kijkt op een dag en men zal steeds meer online gaan bestellen.Telkens ben je dan verbonden met het internet. Waarom zou je dan als bedrijf niet ook goed aanwezig zijn online? De kans is groot dat je doelgroep online naar je op zoek is, om zich te oriënteren of om een aankoop te doen voor jouw service of product. Wanneer je niet optimaal vindbaar bent en niet verschijnt binnen de zoekresultaten is de kans groot dat de klant voor een concurrent zal kiezen. Je zult je moeten onderscheiden door beter, goedkoper te zijn en online branding is dus belangrijk. Hoe geef jij die Wow factor aan een potentiele klant?

SEO zorgt er namelijk voor dat jij, zonder te adverteren, hoger in Google komt te staan – gratis klanten?. Dit klinkt ideaal, en dat is het ook, maar dan wel voor de langere termijn. Bij SEO moet je namelijk rekening houden met honderden factoren. Het kost veel tijd om deze factoren te optimaliseren en te onderhouden. Daarnaast duurt het even voordat je resultaat ziet. Je positie zal in de eerste tijd na je optimalisaties niet stabiel zijn. Google zal je op allerlei posities zetten, dit om te bepalen wat nu je exacte positie is.

Denk als je klant is erg belangrijk

Een belangrijke tip is om als het ware ‘in de huid van je klant‘ te kruipen. Waarop zou deze zoeken? Dit is de eerste vraag wat wij als Mr seo bureau vragen. Daarop wil je uiteraard gevonden worden in Google, want dat is veruit de meest populaire zoekmachine. Beter gevonden worden heeft ook te maken dat wij kijken naar meerdere zoekmachines en de kansen willen vergroten voor jou. Zoek zorgvuldig je zoektermen uit en gebruik deze in je tekst, maar met mate. Teveel gebruik van je zoektermen wordt als ‘spammy’ ervaren worden, waardoor je pagina lager gewaardeerd wordt. Daarnaast is het om meerdere redenen verstandig om een normale, goed lopende tekst te plaatsen.

zoekmachine optimalisatie

Een tekst die duidelijk volgepropt is met zoektermen komt vaak onnatuurlijk en onprettig over. Het effect hiervan hoef ik je vast niet te vertellen. Enkele jaren geleden was dit makkelijk om beter gevonden worden maar SEO wordt steeds moeilijker. Er komt ook steeds meer concurrentie bij, meerdere google algoritme updates waardoor seo een echt vakmanschap is.

Content is king, maar context is everything

Wij zeggen altijd dat kwaliteit gaat voor kwantiteit. Een blog van 300 woorden kan beter scoren dan een lap text van 1500 woorden. Schrijf je tekst vooral ook met je klant in gedachte. Hiermee willen we zeggen dat je tekst op je klant gericht moet zijn, waarom zou de klant je tekst willen lezen? Deze moet je klant boeien en de juiste informatie geven waardoor het een toegevoegde waarde moet zijn. Daarbij geldt de algemene regel dat je tekst minimaal 500 woorden moet bevatten. Houd daar vooral geen rekening mee. Je tekst moet relevant zijn en je moet niet schrijven om het schrijven. Men zegt wel eens content is king en content helpt je inderdaad gevonden te worden. Maar om gevonden te worden in Google gaat het vooral om de juiste content, ofwel de context.

Zoekmachine optimalisatie via Mr Seo

Laten we de basis er even snel bij pakken. Zoekmachine optimalisatie is het actief optimaliseren van jouw webpagina of website door het inzetten van activiteiten die er op gericht zijn om je website en webpagina’s hoog te laten scoren in zoekmachines. Beter gevonden worden online is bij seo de basis. Een goed ingerichte website zorgt ervoor dat je organisch hoog scoort in de zoekmachines. Anders dan SEA, wat een betaalde dienst is, is SEO een gratis vermelding in de zoekmachines. Zoekmachine optimalisatie is een specialistisch vak apart en neemt tal van aandachtspunten met zich mee die belangrijk zijn voor de vindbaarheid van je website of webshop. Met SEA zal je op korte termijn snel kunnen scoren en met SEO is meer de lange termijn visie wat je moet hebben. Ideaal is een combinatie van deze twee.

conversie optimalisatie

Afhankelijk van de concurrentie, kan het maanden, tot zelfs wel een jaar duren voordat je een toppositie in Google hebt weten te bemachtigen.

Wil je bijvoorbeeld goed scoren op de zoekterm “reizen” dan mag je er vanuit gaan dat het wel een jaar kan duren voordat jouw website in de top 10 van Google komt. Er zal dagelijks unieke content geplaatst moeten worden en je dient relevante kwaliteits-links van andere website te krijgen. Wij hebben bijvoorbeeld single reizen 4you als klant en we zijn al een half jaar bezig en staan nu gemiddeld op pagina 3, geduld hebben dus en vooral focus!

Kwaliteit geven voor je bezoekers

Ook is het belangrijk dat de fundering van je website goed in elkaar zit, zodat Google je website makkelijk kan ‘Crawlen en indexeren’. Wij doen daarom eerst een 0-meting en een check waar we nu staan. Heeft Google om wat voor reden dan ook geen toegang tot je website, dan ga je natuurlijk nooit een goede positie binnen de zoekmachines behalen. Door een hele lijst met belangrijke seo-factoren direct op het begin goed te doen, zul je merken dat je website steeds beter gevonden gaat worden in de zoekresultaten. Echter, moet je geen gebruik maken van technieken die op de korte termijn effectief zijn, maar op de lange termijn zeer nadelig voor je zouden kunnen gaan uitpakken. Mr seo bureau gaat daarom eerst analytisch te werk om te kijken waar de quick wins te vinden zijn. De basis van Techniek, content en autoriteit is de basis waarmee we een plan maken om dit vervolgens uit te voeren.

Hiermee hopen we je wat meer informatie te hebben gegeven wat allemaal belangrijke facetten zijn om beter gevonden te worden in google. Seo is niet makkelijk waardoor wij ons beroep hebben gemaakt om puur te richten op dit vakmanschap. Lijkt het je leuk om samen GRATIS te sparren over jouw site? Neem dan vrijblijvend hier contact met ons op.