Wat betekent https

Wat betekent https

Wat betekent https

Wat betekent HTTPS? Alles wat je hierover moet weten

Is https altijd veilig? Wat betekent HTTPS? Het zijn vaak vragen wat we krijgen als we met SEO aan de slag gaan. In dit artikel willen we alle belangrijke aspecten behandelen. Je leert wat het precies is en meest belangrijk waarom het belangrijk is voor jouw online business. Laten we starten met de basics en kijken wat HTTPS precies is.

Veelgestelde Vragen over HTTPS:

Ga vanaf het begin met HTTPS aan de slag en je hoeft nooit meer zorgen te maken over HTTP en fouten die verband houden met de migratie. Het enige dat je hoeft te doen, is een goede hostingprovider hebben die je door het proces leidt en die de nieuwste HTTP- en TLS-protocol versies ondersteunt.

De enige manier om HTTPS op je website in te schakelen, is door een TLS-certificaat te krijgen en op je server te installeren. Je zult het ook tegenkomen als een SSL- of SSL / TLS-certificaat, maar maak je geen zorgen, het is allemaal hetzelfde. SSL is nog steeds een veel gebruikte terminologie, hoewel we allemaal technisch de opvolger TLS gebruiken.

Ja, HTTPS is gecodeerd om de beveiliging van gegevensoverdracht te vergroten. HTTPS versleutelt HTTP-verzoeken en antwoorden, zodat een onderscheppende aanvaller bijvoorbeeld alleen willekeurige tekens ziet in plaats van creditcardgegevens. Een analogie met hoe HTTPS werkt, is het verzenden van waardevolle spullen in een onverwoestbare, vergrendelde ‘combinatiebox’

HyperText Transfer Protocol Secure (HTTPS) is een gecodeerde versie van HTTP, het belangrijkste protocol dat wordt gebruikt voor het overdragen van gegevens via het World Wide Web. HTTPS beschermt de communicatie tussen je browser en server tegen onderschepping en manipulatie door aanvallers

Waar staat https voor?

HyperText Transfer Protocol Secure (HTTPS) is een gecodeerde versie van HTTP, het belangrijkste protocol dat wordt gebruikt voor het overdragen van gegevens via het World Wide Web.

HTTPS beschermt de communicatie tussen je browser en server tegen onderschepping en manipulatie door aanvallers. Dit biedt de overgrote meerderheid van het huidige WWW-verkeer vertrouwelijkheid, integriteit en authenticatie.

Elke website met een slotpictogram in de adresbalk gebruikt HTTPS. Wij van Mr Seo bureau vinden het belangrijk om te laten zien dat we goed beveiligd zijn en dus ook HTTPS hebben:
wat is https
Zo hoort het bij elke website uit te zien. Met name bij webshop SEO is dit erg belangrijk om het vertrouwen te geven aan je potentiële klant. Een belangrijk onderdeel dus van conversie optimalisatie.

 

 

In dit artikel leer je het volgende:

 • De basis van HTTP en HTTPS
 • Hoe TLS certificaten werken
 • Hoe HTTPS SEO helpt
 • Hoe HTTPS instellen
 • Controleren op mogelijke HTTPS migratie fouten

Het verschil tussen HTTP en HTTPS

Laat me eerst de communicatie tussen de client (browser) en server vereenvoudigen en illustreren wanneer er een ‘aanvaller’ tussen zit. wat betekent https

Zoals je kunt zien, kunnen aanvallers gevoelige gegevens zoals inlog- en betalingsgegevens in handen krijgen of kwaadaardige code in de gevraagde bronnen injecteren.

Potentiële netwerkaanvallen kunnen overal plaatsvinden met een niet-vertrouwde router of ISP. Elk openbaar wifi-netwerk is daarom kwetsbaar voor dergelijke aanvallen. Gelukkig lijkt het grote publiek zich hiervan bewust te worden (toenemend gebruik van VPN’s).

De last van het veilig maken van de browse-ervaring van iedereen ligt echter bij webmasters.

Dat is waar de adoptie van HTTPS een rol speelt.

Is https encrypted?

Ja, HTTPS is gecodeerd om de beveiliging van gegevensoverdracht te vergroten. HTTPS versleutelt HTTP-verzoeken en antwoorden, zodat een onderscheppende aanvaller bijvoorbeeld alleen willekeurige tekens ziet in plaats van creditcardgegevens.

Een analogie met hoe HTTPS werkt, is het verzenden van waardevolle spullen in een onverwoestbare, vergrendelde combinatiebox. Alleen de verzendende en ontvangende partijen kennen de combinatie en als aanvallers deze te pakken krijgen, komen ze niet binnen.

Nu gebeuren er veel dingen wanneer een HTTPS-verbinding wordt gevormd. HTTPS is voornamelijk afhankelijk van TLS-codering (Transfer Layer Security) om de verbindingen te beveiligen.

Wat is een SSL certificaat?

De enige manier om HTTPS op je website in te schakelen, is door een TLS-certificaat te krijgen en op je server te installeren. Je zult het ook tegenkomen als een SSL- of SSL / TLS-certificaat, maar maak je geen zorgen, het is allemaal hetzelfde. SSL is nog steeds een veel gebruikte terminologie, hoewel we allemaal technisch de opvolger TLS gebruiken.

TLS-certificaten worden uitgegeven door Certificate Authorities (CA). De rol van CA is om een ​​vertrouwde derde partij te zijn in de client-serverrelatie. In principe kan iedereen TLS-certificaten uitgeven, maar alleen de openbaar vertrouwde CA’s worden ondersteund door browsers.

Je kan het SSL certificaat van elke website en de uitgevende certificeringsinstantie controleren door op het slotpictogram in de adresbalk van uw browser te klikken.

Je kan door het certificaat klikken voor meer informatie. Het belangrijkste hier is de regel “Uitgegeven aan:”. Dit is wanneer we in verschillende soorten validatiestandaarden komen voor SSL certificaten, wat vooral de gratis en betaalde certificaten onderscheidt.

DV, OV en EV: wat betekent het en welke moet ik kiezen?

Gratis TLS-certificaten die bij uw hosting- en CDN-abonnementen worden geleverd, doen alleen domeinvalidatie (DV). Dit bevestigt dat een certificaateigenaar een bepaalde domeinnaam beheert. Zo’n basisvalidatietechniek is goed genoeg voor blogs en websites die geen gevoelige informatie verwerken, maar is niet ideaal voor degenen die dat wel doen.

Websites die een DV TLS-certificaat gebruiken, lijken veilig, maar je ziet de regel ‘Uitgegeven aan:’ niet wanneer u op het vergrendelingspictogram klikt.

Het meest voorkomende DV TLS-certificaat is afkomstig van een non-profitorganisatie, genaamd Let’s Encrypt. Dat is wat de meeste bedrijven die gratis automatisch verlengbare TLS-certificaten aanbieden, gebruiken.

Er is niets mis met DV-only certificaten, het is tenslotte het enige type TLS-certificaat dat automatisch op grote schaal kan worden afgegeven. HTTPS is echter alleen zo sterk als het onderliggende certificaat dat de server waarmee u praat verifieert.

Als je website logins of betalingen toestaat, moet je investeren in een TLS-certificaat dat organisatievalidatie (OV) of uitgebreide validatie (EV) biedt. Deze twee typen verschillen in het verificatieproces en de EV is strenger.

Als je er maar één wilt kopen, raad ik je aan om rechtstreeks naar het EV TLS-certificaat te gaan. Het is de meest betrouwbare en het kost niet veel meer dan OV.

Wildcard- en SAN SSL certificaten

Laten we de validatiestandaarden achter ons laten en naar een andere categorie TLS-certificaten gaan.

Wildcard- en SAN-certificaten worden gebruikt om meerdere (sub) domeinen tegelijk te beveiligen. Als je een standaard EV TLS-certificaat voor example.com hebt gekocht, heb je een apart certificaat nodig voor blog.example.com.

Wildcard-certificaten kunnen onbeperkte subdomeinen beveiligen (example.com, blog.example.com, docs.example.com), terwijl SAN-certificaten ook de mogelijkheid hebben om andere domeinen te beveiligen (example.com, blog.example.com, different.org) ).

Deze typen worden gecombineerd met de validatietypes, zodat u allerlei combinaties ziet wanneer u door de opties bladert die CA’s bieden. Ze begeleiden je ook bij het validatieproces.

Helpt HTTPS met SEO?

Vrijwel alle voordelen van HTTPS zijn gekoppeld aan SEO:

 • Lichtgewicht ranking-signaal
 • Betere beveiliging en privacy
 • Behoudt verwijzingsgegevens
 • Maakt het gebruik van moderne protocollen mogelijk die de beveiliging en sitesnelheid verbeteren

Lichtgewicht ranking-signaal

Google heeft aangekondigd dat HTTPS al in 2014 een rankingfactor was. Het is meer een tiebreaker dan iets dat je ranking omhoog zou schieten als andere variabelen voor rankingfactoren ongewijzigd zouden blijven. Dit is in feite de bijdrage van Google aan snellere wereldwijde HTTPS-acceptatie.

Betere beveiliging en privacy

We hebben het hier al over gehad. Maar hoe is dit verbonden met SEO? Wanneer je op een onveilige website terechtkomt, zie je zoiets als dit: “onbeveiligde verbinding
seo advies
Het schept niet echt vertrouwen, toch? Ik ben me bewust van mijn professionele vooroordeel, maar ik let hier persoonlijk op en maak snel een slechte eerste indruk als ik dat op een website zie.

Ik vermoed dat het migreren naar HTTPS de ‘Bounce ratio’ kan verbeteren en kan voorkomen dat pogo blijft plakken. Hoewel dit alleen theoretische (niet bevestigde) rangschikkingsfactoren zijn, is het iets dat u wilt, ongeacht de SEO, om mensen te laten ‘blijven’ wanneer ze op je website terechtkomen.

Behoudt van verwijzingsgegevens

Als je website nog steeds op HTTP staat en u gebruikt webanalyse services zoals Google Analytics, heb ik slecht nieuws voor u: er worden geen verwijzingsgegevens doorgegeven van HTTPS naar HTTP-pagina’s.

Aangezien het grootste deel van het internet tegenwoordig op HTTPS draait, wordt de bron van het meeste verwijzingsverkeer (klikken op links van andere websites) in de meeste analysesoftware als direct gelabeld.

Een nadeel hiervan is dat het je gegevens rommelig en scheef maakt. Een andere is dat je beste verwijzingsbronnen niet kunt zien, wat een gemiste kans is om links op te bouwen.

Hoe HTTPS instellen

Dit hangt af van je persoonlijke scenario.

1. Je lanceert een nieuwe website

Je hebt de loterij gewonnen haha – dit scheelt een hoop gedoe. Ga vanaf het begin met HTTPS aan de slag en je hoeft nooit meer zorgen te maken over HTTP en fouten die verband houden met de migratie.

Het enige dat je hoeft te doen, is een goede hostingprovider hebben die je door het proces leidt en die de nieuwste HTTP- en TLS-protocol versies ondersteunt. Immers, implementeer HSTS als laatste stap om de beveiliging te verzegelen.

2. Je hebt al een HTTPS-compatible website

Het feit dat u dit artikel leest, vertelt me ​​dat het waarschijnlijk niet correct is ingesteld. Volg het advies in de volgende sectie om te controleren op veelvoorkomende fouten.

3. Je hebt nog steeds een website die draait op HTTP

Het duurt even voordat alles is voorbereid en gedaan. De complexiteit van de migratie hangt af van:

 • De grootte en complexiteit van je website
 • Wat voor soort CMS je gebruikt
 • Je hosting / CDN-providers
 • Je technische vaardigheden

Hoewel ik van mening ben dat eigenaren van kleine websites die op populair CMS en solide hosting draaien, de migratie zelf kunnen doen, spelen er veel variabelen.

Ik raad je aan de documentatie van je CMS / server / hosting / CDN te controleren en zo verder te gaan – en met de nodige voorzichtigheid. Er zijn nogal wat stappen die je moet uitvoeren, dus maak of volg een migratiechecklist en probeer niet in andere activiteiten te passen.

Als dit allemaal te technisch voor je klinkt, huur dan een professional in zoals Mr SEO Bureau. Het bespaart je uren tijd, zenuwen en toekomstbestendige implementatie.

Controleren op mogelijke HTTPS-migratiefouten

Zelfs als je de hele HTTPS migratie checklist heeft afgevinkt, is de kans groot dat je nog steeds enkele problemen zult tegenkomen.seo specialist

In 2016 analyseerde Google zelf 10.000 domeinen met de hoogste ranking op verschillende HTTPS-fouten en vonden ze het volgende:

 • 90,9% van de domeinen had een suboptimale HTTPS-implementatie
 • HTTPS werkte niet correct op 65,39% van de domeinen
 • 23,01% van de domeinen gebruikte tijdelijke 302-omleidingen in plaats van permanente 301’s

Wat zijn onze conclusies van dit artikel

Ik hoop dat we samen het surfen op het World Wide Web sneller en veiliger kunnen maken. Volgens w3techs.com gebruikt 59,4% van de websites in hun enquête-steekproef standaard HTTPS. Ter vergelijking: Google meldt dat tussen de 88 en 99% van de browsetijd in Chrome wordt besteed aan HTTPS-websites.

Mijn conclusie van deze gegevens is dat de overgrote meerderheid van populaire websites met aanzienlijk verkeer al is overgeschakeld naar HTTPS. Als je je afvraagt ​​wat het grote verschil is in die twee gegevenspunten, dan zou ik dat willen toewijzen aan Chinese websites die niet zijn opgenomen in de gegevens van Google.

Er is echter nog veel te wensen over de kwaliteit van TLS-ondersteuning. Zoals je hier hebt geleerd, houdt HTTPS-configuratie niet op bij het migratieproces. Blijf op de hoogte van de trends op het gebied van webprestaties en beveiliging en implementeer de nieuwste functies voor alle betrokkenen. Mocht je nog meer vragen hebben over HTTPS of wat meer ondersteuning nodig hebben, stuur ons een vrijblijvend bericht.