shopify seo

shopify seo

shopify seo

Shopify SEO: 8 handige tips voor meer traffic naar je webshop

Je webwinkel is helemaal ingesteld. Het probleem is dat niemand je website bezoekt of iets koopt. Je hebt gehoord dat Shopify SEO een geweldige manier is om meer klanten naar je winkel te halen. Maar hoe scoor je eigenlijk in de zoekmachines en krijg je meer organisch verkeer? Voor meer info lees ook dit artikel hoe je het beste een blog kan schrijven voor een webwinkel.

We krijgen steeds meer vragen over hoe SEO werkt voor Shopify. Hierdoor is het idee ontstaan om onderstaande punten te behandelen zodat het wat meer duidelijkheid geeft wat je kan doen met SEO.

In deze gids leer je een paar essentiële tips voor het optimaliseren van je Shopify webwinkel.

Laten we starten met de Shopify basisseo bureau

Om het meeste uit deze gids te halen, moet je eerst:

 • Activeer een betaald abonnement. Shopify laat zoekmachines geen winkels indexeren op proefaccounts. Je moet dus iets investeren om traffic te krijgen.
 • Aangepast domein. Mensen klikken eerder op een resultaat van mandenhuis.nl dan mandenhuis.myshopify.com. Leer hier hoe je jouw aangepaste domein het beste kan verbinden.
 • Wees veilig. Een SSL certificaat codeert gegevens die tussen je bezoekers en je winkel worden verzonden. Shopify biedt dit. Controleer nogmaals of het is ingeschakeld.
 • Wees mobielvriendelijk. De meeste Shopify-thema’s reageren hierop. Controleer met behulp van de mobielvriendelijke tester van Google.
 • Google Analytics instellen. Google Analytics houdt bezoekers bij die naar je winkel komen. Het is gratis. Dit is de basis om de data te bekijken over de winkel bezoekers.
 • Google Search Console (GSC) instellen. Google Search Console geeft onder andere aan voor welke zoekwoorden je scored. Kijk ook naar Bing want dit zal zeker extra traffic genereren.
 • Dien je sitemap in bij Google search console. Shopify maakt een XML-sitemap voor je op yourstore.com/sitemap.xml.

bing zoekmachine

Bovenstaand is de basis wat ingesteld moet zijn om enige stappen te kunnen maken binnen Shopify SEO. Nu gaan we een aantal tips geven om wat meer traffic te boosten naar de webwinkel.

Tip 1.Een goede website structuur

Een goede sitestructuur helpt gebruikers gemakkelijker door je inhoud te navigeren. Het helpt ook zoekmachines je site te begrijpen, wat je kan helpen hoger te scoren. Wij starten met nieuwe klanten ook altijd om eerst naar de menustructuur + websitestructuur te kijken voordat we met SEO aan de slag gaan. De sales funnel, het moment van landen op de website naar de knop ‘kopen’ is key! Hoeveel handelingen moet iemand verrichten om je product te kopen. Dit is ook een stukje conversie optimalisatie

Hoe creëer je een goede sitestructuur? Het draait allemaal om hiërarchie; je wilt je hoofdcategorieën bovenaan, gevolgd door subcategorieën, gevolgd door producten.

shopify seo

Hoe organiseer je ze dan?

In Shopify staan ​​categoriepagina’s bekend als “collecties” en productpagina’s worden “producten” genoemd.

Als u een collectiepagina wilt maken, ga je naar Producten> Collecties en klik je op “Collectie maken”.

Hoe zit het met subcategorieën?

Shopify maakt geen onderscheid tussen categorieën en subcategorieën. Als je een subcategoriepagina wilt maken, moet je ‘collectiepagina’s’ maken en deze in een hiërarchie in het menu nestelen.

Tip 2: Zoekwoorden onderzoek

Je sitestructuur is klaar, de belangrijke instellingen staan goed. Nu is het tijd om zoekwoorden te vinden en toe te wijzen aan je product- en categoriepagina’s. Dit proces staat bekend als trefwoordonderzoek.

Als je een gratis manier wilt om dit te doen, zoekt u op Google naar een woord of zin die je pagina beschrijft. Als de pagina’s met de hoogste ranglijst vergelijkbaar zijn met die van jou, bekijk je hun titeltags om te proberen de zoekwoorden af ​​te leiden waarop ze zich richten. Je hebt bijvoorbeeld een webshop en verkoopt overhemden voor mannen. Ga daarom zoekwoorden plaatsen om je product heen. Dit zijn longtail zoekwoorden en de synoniemen hiervan worden LSI zoekwoorden genoemd. Enkele voorbeelden kunnen zijn; ‘italiaans overhemd, ‘linnen overhemd’ ‘zakelijk overhemd’ Je gaat dus de stijl, materiaal etc. erbij zoeken.webteksten laten schrijven

Tip 3. Optimaliseer Title Tag, Meta en URL

Nu we weten voor welke zoekwoorden en termen pagina’s moeten worden geoptimaliseerd, is het tijd om die bevindingen te implementeren.

Je kan beginnen met het optimaliseren van de titeltags, metabeschrijvingen en URL’s van je product- en categoriepagina’s.

Bewerken is vrij eenvoudig met Shopify.

Kies een van uw collectie- of productpagina’s, scrol omlaag en je ziet ‘Voorbeeld van zoekmachinelijst’. Klik op “Website SEO bewerken” om de metagegevens te bewerken.

Hier zijn enkele praktische tips:

 • Schrijf een unieke titeltag en metabeschrijving voor elke pagina.
 • Neem je zoekwoord op
 • Vermijd afkappen – volg de karakteraanbeveling in Shopify.
 • Maak iets dat de klik waard is en dus aantrellijk om op te klikken
 • Wees kort maar beschrijvend.

Tip 4. Schrijf unieke beschrijvingen van je product

Deze beschrijvingen zijn belangrijk. Zoekmachines gebruiken je productbeschrijvingen om meer inzicht te krijgen in je pagina, waardoor je hoger kunt scoren.

Dat niet alleen, maar een goede productbeschrijving kan een bezoeker ook verleiden om te kopen. Dit is zelfs van toepassing als je een product van derden verkoopt, omdat je altijd unieke beschrijvingen kunt maken die aansluiten op je merk.

Helaas besteden de meeste winkels hier onvoldoende aandacht aan of kopiëren ze eenvoudigweg de productbeschrijvingen van websites van fabrikanten. Hier ga je dus helemaal de mist in!!! Het gaat ook om branding / Marketing. Waarom is je product zo uniek, wat zijn de USP’s?

Tip 5. Zorg dat je website snel is

Google heeft aangekondigd dat de paginasnelheid een rangordefactor is in 2010. Je moet daarom je best doen om je site relatief snel te houden. Voor een grote webwinkel kan dit lastig zijn omdat je veel productfoto’s hebt en vele productpagina’s hierdoor moet de website dus al die pagina’s laden als je de website opent.seo service

Je kan de snelheid van je winkel controleren met tools zoals Google PageSpeed ​​Insights of GTMetrix.

Omdat je de servers van Shopify gebruikt, zijn je opties voor het verbeteren van de paginasnelheid echter enigszins beperkt. Maar dat betekent niet dat je helemaal niets kunt doen.

Hier zijn een paar dingen om te overwegen:

 • Kies bij het selecteren van een thema eentje die snel is. Over het algemeen zou het goed moeten zijn als je de thema’s uit de Shopify-themawinkel gebruikt.
 • Comprimeer je afbeeldingen. Gebruik apps zoals Crush.pics om je afbeeldingen te comprimeren voordat je ze naar Shopify uploadt.
 • Installeer alleen de apps die je nodig hebt. Het merendeel van de apps die zijn gedownload via de Shopify App Store, voegt dus extra code toe aan je winkel. Dit kan de prestaties van je site langzamer maken.

Tip 6. Voeg een Alt Tekst toe aan afbeeldingen

Google Afbeeldingen is de op een na grootste zoekmachine ter wereld. Het is goed voor meer dan 20% van alle vragen die Amerikanen in 2018 hebben uitgevoerd. Vertaling: u kunt ook verkeer van Google ontvangen via je afbeeldingen. Een manier om dit te doen is om alt tekst aan je afbeeldingen toe te voegen.

Voor WordPress of Shopify gebruikers kan je een alt tekst toevoegen als je naar de optie Media gaat. Hier kan je een Alt tekst toevoegen. Zorg ook dat je de afbeelding comprimeert om de website laad snelheid te bevorderen.

Alt tekst (alternatieve tekst) beschrijft een afbeelding. Het helpt Google om te begrijpen waar de afbeelding over gaat. Het is een onderdeel van seo optimalisatie

Tip 7. Check duplicate content

Shopify geeft je de mogelijkheid om te kiezen uit 2 soorten domeinen, je persoonlijke domein zoals jouwwebshop.nl of jouwwebshop.myshopify.com

Dit kan dubbele content issues veroorzaken, omdat de inhoud op zowel het aangepaste domein als het myshopify-domein meestal hetzelfde is. aii!! Laat ons daarom als shopify expert goed kijken naar je instellingen!

Gelukkig hoef je je hier geen zorgen over te maken. Wanneer je een aangepaste domein toevoegt aan Shopify, moeten deze automatisch verkeer omleiden naar je primaire domein.

Zorg er wel voor dat je dit nogmaals controleert of dit het geval is.

Ga daarvoor naar Online Store> Domeinen. Als het bericht ‘Verkeer van al uw domeinen wordt omgeleid naar dit primaire domein’ wordt weergegeven, is het goed. Laat ons dit altijd even checken voordat we gaan kennismaken met shopify en seo. Als het bericht ‘Verkeer van uw domeinen wordt niet omgeleid naar dit primaire domein’ wordt weergegeven, klikt u op ‘Omleiding inschakelen’. Dit voorkomt dat Google beide versies indexeert en mogelijk in de war raakt over welke te rangschikken. Het zorgt er ook voor dat alle “link equity” wordt geconsolideerd op uw primaire domein.

Tip 8: Voeg schema Markup toe

Wil je graag dat je SERP resultaten er zo uitzien met de indrukwekkende stars en stock info?
schema markup seo

 

 

Hoe zorg je ervoor dat je pagina’s er zo uitzien? Gebruik Schema markup.

Schemamarkering biedt Google gestructureerde gegevens over het product of de categorie, die het vervolgens kan gebruiken om rijke resultaten weer te geven. Deze kunnen vaak leiden tot meer klikken, wat kan leiden tot meer verkeer en verkoop.

Gelukkig maken veel Shopify-thema’s het toevoegen van productmarkeringen eenvoudig. Ik hoefde bijvoorbeeld alleen de details op de backend in te vullen en de Schema-opmaak werd automatisch in de code toegevoegd. Bingo!!